Meld je aan en ontvang direct toegang!


Een op de zes jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, heeft wel eens een cybercrime gepleegd. Veel jongeren weten zelf niet dat hun online acties strafbaar kunnen zijn en welke consequenties hieraan verbonden zitten.
De politie wil daderschap bij jongeren voorkomen. Met Framed laten ze leerlingen op indringende wijze ervaren wat cybercrime is, dat cybercrime strafbaar is en wat de gevolgen kunnen zijn voor slachtoffers (medeleerlingen, school) en henzelf, nu en in de toekomst.

Waarom meedoen aan Framed
  •  De game draagt bij aan het cyberbewustzijn van jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar.
  •  De inhoud van Framed sluit goed aan bij diverse onderwijskerndoelen.
  •  De game heeft een aansprekend thema dat aansluit op de leefwereld van middelbare scholieren: hoever ga jij voor vriendschap?
  •  Framed is gratis, vergt beperkte voorbereiding, kost maar één lesuur en is geschikt voor elk niveau.

Lesmateriaal
De ondersteuning in de vorm van een lesbrief en presentatie zorgt voor een goede begeleiding tijdens de les en biedt handvatten om het onderwerp met elkaar na te bespreken. Maar let op: voor de grootste impact verklap je voorafgaand nog niks aan je leerlingen!

Meld je hier aan en je ontvangt direct een e-mail met toegang tot de game en de ondersteunende materialen. Heb je geen code ontvangen, klik dan direct op ‘Verder’.
Ja, ik heb een inlogcode
Nee, ik heb geen inlogcode