Het verhaal achter de foto

Het lespakket Anne Frank Krant 2021 bestaat uit een krant voor elke leerling, een kennisquiz voor de hele klas, een poster met foto’s van het Anne Frank videodagboek en digitaal verdiepingsmateriaal.

Het thema van deze krant is fotografie. De vele foto’s van de familie Frank zijn als door een wonder bewaard gebleven en maken het mogelijk om Annes levensverhaal in foto’s te vertellen. Ook van nazi-Duitsland, de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog zijn veel foto’s nog intact. Heel uiteenlopende foto’s, bovendien: van propaganda- tot illegale foto’s - gemaakt met gevaar voor eigen leven.

In de krant wordt een zinvolle verbinding gelegd naar het heden. Hoe kijken leerlingen naar foto’s in de media? Wat voor effect heeft dat op hun identiteit, persoonlijke (online) leven en op de publieke sfeer? Ze leren kritisch en creatief denken over media en beeldvorming.

De Anne Frank Krant voldoet aan Kerndoelen 51, 52 en 53 van het leergebied 'Oriëntatie op jezelf en de wereld' en de bouwsteen 'Digitaal samenleven' van het curriculum Burgerschap.

Pakketten Anne Frank Krant 2021
Bij het basispakket en pakket 2 wordt ook een online interactieve les aangeboden om het lesmateriaal klassikaal te kunnen bespreken.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzend- en administratiekosten.
Pakketten Anne Frank Krant 2021
Basispakket
30 kranten
1 docentenhandleiding
1 kennisquiz (spel)
1 poster
pakket(ten) à
€ 54,95
=
Pakket 2
10 kranten
1 docentenhandleiding
pakket(ten) à
€ 15,95
=
Kennisquiz Anne en de Oorlog - herziene editie!
Inhoud: 120 kaarten met vragen, 6 puzzels, 6 gekleurde dobbelstenen
pakket(ten) à
€ 19,95
=
Poster van het Anne Frank videodagboek (formaat A1)
Een mooie kijkposter met foto’s van de filmset van het Anne Frank videodagboek
stuk(s) à
€ 4,95
=
Bonusvragen Kennisquiz Anne en de Oorlog
Nu van € 4,95 voor € 3,95
Extra kennisvragen
stuk(s) à
€ 3,95
=